tirsdag 13. februar 2007

Et lite eventyr..

Vi vil gjerne meddele om en litt spesiell opplevelse utenom det vanlige som vi har hatt de siste dagene. For aa ta det fra begynnelsen av befinner vi oss naa i Udaipur og har vaert her i fire dager. Dagen vi ankom bestemte vi oss for aa ta paa den japanske sightseeing-buksa og faa sett oss litt omkring paa ekte turistvis. Vi fulgte stroemmen av likesinnende og den foerte oss til en baattur ut til et lite oeypalass. Stua sammen som griser i en binge satt vi i en liten roed baat omgitt av feite tyskere og knipsende japanere, samtlige ikledd roede, glisne redningsvester.

Vel ute paa oeya var vi ferdige med dagens oppdrag paa ti minutter , og begynte aa se etter en mulighet for aa komme oss tilbake. Men baaten vaar var selvsagt allerede paa vei tilbake for aa hente en ny dose turister. En gjeng forretningsmenn i dress gikk viktige forbi oss og ned i en liten sprek speedbaat. En av mennene kom bort til oss og spurte hoeflig om vi trengte skyss noen steder (vi saa kanskje litt bortkomne ut). Vi takka pent nei, for vi fikk jo inn allerede med morsmelka at fremmede menn sitter man ikke paa med! Et minutt senere kom en av de andre mennene og sa at prinsen oensket at vi kom med han i baaten, og at vi burde se paa det som en stor aere. Med flakkende blikk og noelende steg befant vi oss med ett stigende ombord i baaten uten at det helt hadde sunket inn hva mannen akkurat hadde sagt. En ekte prins! Var vi kommet til himmelen? Var det en droem, eller bare en fantasi?

Vel framme naermest ramlet vi ut paa brygga og takka saa pent og ydmykt vi bare kunne for oss og sjangla mot utgangen. Ikke lenge etter kom en av tjenerne loepende heseblesende etter oss med penn og papir og sa at det var etter prinsens oenske at vi skrev ned navn, hotell og romnummer. Vi lot oss ikke be to ganger (baer over med oss- vi er tross alt bare to smaa piker med smaa ungpikehjerter). Samtidig fikk vi ut av han at prinsen var selveste soennen av Maharanaen av Mewar, eieren av det verdensberoemte Lake Palace av Udaipur og en del av verdens eldste kongelige dynasti. Deretter gikk dagen med til aa fantasere om hva som kunne komme til aa skje, og aa se fnisende tilbake paa det vi akkurat hadde opplevd. Det maatte bare ha vaert en droem? Og ja, vi var teite..

Saa, i gaar kveld, tok vi paa oss spanderbuksene vaare og bestilte bord paa et av byens mest ekslusive restauranter som laa inne paa palassomraadet. Vi kjoerte paa med deilig forrett, nydelig roedvin og unektelig god hovedrett. Da vi var kommet ganske saa godt ned i vinflaska og var paa vei til aa bestille oss en sheesha (vannpipe), saa vi han! Vaar prins!

Med dunkende hjerter og soete smil (og utvilsomt ved hjelp av en uvirksom sheesha) havna han ved bordet vaart resten av kvelden. Den forloep seg akkurat slik du kan tenke deg det, som en droem. Kallenavnet er Raj (Maharaj Kumar Sahib Lakshyaraj Singhji Mewar ble litt for langt for oss) og han er dreven i etikette og det aa foere en samtale. Vi kunne ikke annet enn aa slappe av og hygge oss (vinen hadde nok litt aa si). Naar det var paa tide aa finne loppekassa og regninga skulle betales med skrekk og gru, fikk vi bare en kort kommentar fra kelneren om at 'the bill has been taken care of'. Vi kikket bort paa prinsen vaar og fikk et lurt blunk tilbake. Sukk..

Telefonnummerene ble utvekslet og idag ble vi bedt med paa en deilig lunsj med hvitvin og tjenere som sto parat til aa helle i glassene vaare etter hver slurk (ja, det kunne bli littegranne irriterende). Vi foelte oss nesten som kongelige selv fordi hvorenn vi stod og gikk, bukket og hilste alle naar de saa prinsen.

Etter mat var det tid for baattur. Vi glemte forresten aa nevne den sinnsykt fine kameraten som var med. Han er modell. Trenger vi aa si mer?


Og ja, dette er bare en skrytemail. Vet det kan bli litt kvalmt. Vi beklager.

Men pokkern for en bra opplevelse!!

5 kommentarer:

Audun sa...

Ja. Dere har helt rett. Dette var en skrytepost. :P

Vel, nå skal jeg uansett prøve å skrive noe morsomt her. Hehe, no problemo. Jess...

Såeh... har han prinsetypen en søster eller to da? Dere kan jo alltids legge inn noen aksjer for meg om så er tilfellet. Hvitvin og modellvenner er jo aldri helt å forakte. Pass på å sjekke normer og regler for æresdrap der nede før dere hooker meg opp dog.

Her hjemme lengter jeg etter vinterferie. Nå er det bare 2 dager til jeg reiser hjem. Eller 65 timer, eller 3921 minutter eller bare 235287 seconds om du vil... Skal bli godt å komme hjem :) Planene for ferien er å få mamma til å vaske alt jeg har av tekstiler mens jeg sover lenge hver dag og spiser god mat. Dessuten skal jeg en liten tur opp til Trondheim for å besøke Håvard og Randi. Det blir bra.

Etter en uke med ferie har jeg såkalt praksisuke. Da skal jeg jobbe som grafisk designer i DMT Trykk i br.dal. Gleder meg utrolig mye til å se hvordan det er å jobbe i et skikkelig designstudio. Gleder meg nesten mer til praksisuken enn ferieuken. Ja. Jeg trenger profesjonell help. Dessuten er det bare nesten.

Når det gjelder andre nyheter kan jeg nevne at jeg ikke fikk sove i natt. Som et direkte resultat av dette føles det nå som om halve hjernen min ligger igjen på hodeputen og ler stygt av meg mens jeg sitter her og virrer med hodet.

Når det gjelder innlegget deres kommer jeg egentlig ikke på noe mer å kommentere. Annet enn at jeg misunner dere og at dere må fortsette å være litt forsiktige. Skal ikke se bort i fra at prinsen egentlig prøver å verve dere til indisk reality-tv eller noe vettu :P

Faen jeg er så trøtt nå, men så har vi sånn jobbing med årboka også er jeg redaktør så det gir liksom litt feil signaler til gruppa om jeg sovner. Er litt dritt det der asså. At ikke redaktøren kan sove når han vil liksom. Redaktør er jo tross alt synonymt med "livstids-diktator" "enehersker" og "gud" såjeg burde jo egentlig få lov til å gjøre hva jeg vil.

Dessuten får jeg ikke håret mitt til å ligge slik det skal nå fordi jeg har sovet også mobber de andre meg fordi jeg har pulesveis. Ahrg, hater å være redaktør. Når jeg er trøtt iallefall :P


Sånn.


Det var alt jeg klarte å presse ut av meg idag, håper dere har fått nok.Det har dere sikkert.

Mette, Maren og Ole sa...

Dere får bare si i fra. Jeg setter meg på flyet og har ballkjolen med. Fy fillern, det er bare så moro å lese hva dere er med på. Dette blir flotte historier for barnebarna det tenker jeg. Jeg spurte Birgitte i går om hva hun trodde hun ble hvis Hedvig ble dronning. Hun svarte: Je veit itte, je. Har itte greie på slikt!! Dere må love å sende bilder av arveprinsen. Han har vel bart, tenker jeg.
Nå er det kun dager igjen til vinterferien. Maren, Ole og jeg skal dra opp til far og Birgitte på fredag. Da blir vi til mandag eller tirsdag før jeg må tilbake på jobb. Ser fram til avslappende dager på Ulvilrud.
Kos dere videre og vi gleder oss allerede til neste kapitel.
Store gode klemmer fra Kløfta.

Stina sa...

Heisann jentene mine :)
okei, jeg vet ikke hva jeg skal si jeg... jeg er så fasinert av det surrealistiske livet dere lever. Det er rart hvordan livene til folk er forskjellig...
Nyt det mens dere kan, for det her er ulikt noe annet jeg har hørt om, som ikke er på film da. Det er nesten film materielle på dere:P
Her i det kalde nord, treffer man ingen prinser og mna opplever ikke noe store happings, men livet er bra allikvel.
Jeg har da som jeg tidligere har fortalt flytta, og det er veldig hyggelig. Stor koser oss:) I tillegg har jeg egentlig satt full fokus på skolen... men alle vet jo hvordan det går.. Men det er faktisk deilig, og kle seg opp til kulda, kjenne gradene smelle inn i kinnene :)

Jeg reiser forresten til Oslo natt til fredag, altså i morgen...:D det blir deilig..komme seg litt unna Trondheim.. På Lørdag står det team eckbo på planen, noe jeg håper blir bra. Det fikk jeg av kjæresten min i julegave :) Så håper jeg at får se Mai Jea i helga.. savner vennene min utrolig.. gleder meg veldig til å komme meg ned igjen, selv om jeg har det bra her...:)
Så vet du, skal jeg og Øystein på hyttetur med min mor.. det blir veldig hyggelig:) det kan dere savne det:P ski, peiskos, kakao og brettspill inne i hytta:P hehe..
Så er det noen dager i Oslo, så forhåpentligvis noen dager å lese litt på..og er det å stå GRYtidelig opp fredag 2.mars.. for da skal jeg til London :):):) Og det blir morro.. for da skal det handles til den store gullmedaljen ;) og fotballkamp skal vi på å :)

Og forresten, syns det er dårlig gjort av Audun å ikke komme oppover til Trondheim, når jeg er der...:P

Men jentene mine, jeg håper dere har det flott.. noe det høres ut dere har.:) ta vare på hverandre, gleder meg til å se dere igjen :)

Guro sa...

Hei hei og gledelig allehjerters dag!

Vel, som singel på den ene dagen helt og holdent skapt for kjærestepar må jeg si at jeg blir bittelitt misunnelig av å lese om prinser og fotomodeller :P

Leste gjennom hele bloggen deres for første gang nå, og kan si med hjertet på hånden at åtte av ti fingernegler har godt med i løpet av lesningen. For en tur dere har hatt så langt!

Bildene var forresten kjempefine, men synes godt dere kan legge ut flere!

Kan jo rapportere litt fra Trondheim City: Det er kaldt og mye snø, jeg har tryna på glattisen minst 10 ganger siden midten av januar og begynt å jobbe med UKA-07 og Samfundet. Har nå status som hobbystudent, men prøver å bli flinkere. Ellers så er det krise i SV og spesialsoldater skal visst sendes til Kabul, men regner med at det er noe dere allerede vet. Dere er sikkert bedre oppdatert på nyhetsfronten enn meg :)

Tja, noe særlig mer er det vel ikke å skrive, annet enn pass godt på hverandre. De mennene med bart høres litt skumle ut (har erfaring med slikt, bor jo tross alt i barte- og skinnvestland!) ...

Ha en fortsatt flott tur! Vær forsiktige og ta masse bilder. Gleder meg til å lese neste reisebrev :)

Stor norsk tronhjæmsklæm fra Guro.

Astrid sa...

Ja, dette var litt av en historie! Jeg har da for andre lesere kastet meg nevrotisk på telefonen for å høre om dette var helt trygt...Til og med prinser kan i mine øyne være suspekte litt av hvert!!! Helle kunne berolige meg med at han er jo så hyggelig samtidig som hvitvinsglasset blir fylt opp til randen. Men,går dette bra må det være en av livets store happeninger. Pussig at prinsen også har tenkt seg en tur til Tailand snart...Fortsetter dette er han selvfølgelig velkommen til Brumunddal, tenker det vil bli ganske eksotisk. Ikke akkurat palass, men ei seng skal vi nok alltids ordne. Dette er spennende, rallyVM på hjemmebane blekner vel i prinseeventyret. God tur videre, klem fra mamma.