fredag 9. februar 2007

Hvor er Willy- i India?!

Per dags dato, sitter vi med to oemme, slitne rumper etter 36 timer paa et humpete indisk tog. Og naar vi sier humpete, da snakker vi risting, svinging, humping, tuting og det du kan komme paa som braaker og rister. Vi er i Ahmedabad og venter paa et nytt tog, og 12 nye timer med herlig, indisk komfort. De siste togturene vi har hatt, har inneholdt baade krypende kakkerlakker i nakken og kravlende rotter mellom bena. Det er rart hvor mye man venner seg til, selv om man befinner seg paa 1. klasse...

For to uker siden var vi i Kumily. Det var et lite, sjarmerende sted, der hovedattraksjonene var teplantasjer, krydderhager og Periyar naturreservat. Vi bodde i en liten trehytte, hvor det var ekstremt viktig at vi lukka vinduene pga alle apekattene som hoppa rundt. Vi ble med to amerikanere paa guida tur rundt i naturreservatet, og ble ganske ivrige da guiden vaar saa en elefant i det fjerne. Vi beveget oss raskt mot elefanten som visstnok var der, og stussa litt over at guiden sto igjen.. Da vi kom tilbake, (uten egentlig aa ha sett noe) var guiden saa vennlig aa opplyse om at indiske elefanter er veldig aggresive ovenfor mennesker, og at vi egentlig bare burde ha snudd og gaatt fort tilbake. Jada...

Etter et par dager der, tok vi buss til Munnar (og ja, ordet humpete kan nevnes her og). Ikke de 9 kuleste timene vi har opplevd, men vi fikk tida til aa gaa med noe som maa vaere bortimot norgesrekord i "Mitt skip er lastet med" kun med dyrearter. I Munnar var det igjen teplantasjer og vakker natur som ventet oss. Vi traff to hyggelige franske gutter den foerste kvelden, og sammen dro vi paa Rikshaw- sightseeing den paafoelgende dagen. Betalte skarve 150 kr for 4 stk for en dag. Ble fraktet rundt akkurat hvor vi ville, og hadde en fin dag sammen med noe som maa vaere indias hyggeligste rikshawman (se bilde) (og ja, ordet humping kan ogsaa nevnes her!!).

Dagen etter dro vi og de franske guttene til Madurai, byen med det hellige tempelet Sri Meenakski, laget i 1560 og er hele 6 hektar stort. Digert med andre ord. Det er vanskelig aa beskrive foelelsen du faar naar du gaar inn i et slikt imponerende byggverk. Barfoett vandra vi rundt med aapen munn, virrende blikk og visste egentlig ikke helt hvor vi skulle staa og gaa. Det var indere overalt, noen laa paa gulvet og ba, andre ofra blomster og frukt, noen mediterte mens andre var opptatt med dagens salg av smaa offerlys og blomster. LITT annen opplevelse enn aa gaa inn i Ringsakerkirka for aa si det saann! Templet inneholdt ogsaa elefanter som gav velsignelser, og apekatter som tagg om bananer.

Fulle av inntrykk satte vi oss igjen paa toget, denne gangen til Bangalore, hvor vi skulle moete en indisk familie som onkelen til Hedvig kjenner. Vi hadde planlagt paa forhaand aa moete Krishna paa togstasjonen. Det som derimot ikke var saa noeye gjennomtenkt, var at ca 60 % av alle mannfolk i India heter Krishna, og at alle, ALLE har bart og ser like ut. Det hele utartet seg til aa bli en times lang "Hvor er Willy?" opplevelse, med to slitne, forrvirra jenter fra Norge som lette etter en inder hvis utseende var ukjent. Etter aa ha kommet seg fram til hovedinngangen, istedetfor aa staa i taxikoen i feil ende av stasjonen, kom det en fryktelig blid inder i skjoert, bart og oransje haar. Krishna er en mann i sin beste alder, akkurat runda 60, kulemage og med en fryktelig iver etter aa laere oss ALT om India. Paa en uke rakk vi innom indisk ofring, bryllup, barndaap, ekte indisk mat spist paa riktig vis (sittende paa gulvet, spise med hoeyre haanda fra et bananblad) og smaa indiske ord og vaeremaater. Det faktum at vi maatte sitte paa gulvet aa spise har igjen gaatt hardest ut over vaare allerede oemme rumper.
Det aa faa bo i en indisk familie en uke var en utrolig stor opplevelse. De behandlet oss som prinsesser, og kjoerte paa med mat saa det toet ut av oera til slutt. Vi skaffa oss indiske drakter, og foelte oss rimelig dumme der vi ble beglodd av hundrevis av flirfulle indere paa de ulike tilstelningene vi var paa.

La oss forklare litt om hvordan det er aa reise paa tur for to blonde jenter i India. Se for deg at du har paa deg klovnedrakt, klovnesko og roed parykkk, der du vandrer ned Karl Johan. Med andre ord, du skiller deg litt ut, og blir litt beglodd. Vi har aldri blitt saa beglodd i hele vaart lange liv! I samme setning vil vi ogsaa si at dette ikke oppleves saerlig behagelig. Tiggere som drar i bena vaare og vil ha penger, innpaaslitne selgere som vil selge deg all slags mulig moekk, og indere som proever aa lure deg hele tiden. Som dere skjonner saa kan det vaere utrolig slitsomt, MEN alt har sin sjarm, og vi har ogsaa truffet utrolig mange hyggelige, hjelpsomme mennesker som gjoer turen til det det er- en sinnsykt bra opplevelse!

1 kommentar:

tor sa...

Det dere mangler, tilsynelatende, er et videokamera. Eller enda bedre; et kameramenneske. Jeg er overbevist om at dere kunne lage et supert reiseprogram som er mye bedre enn enkelte av de kjedelige som sendes i tv innimellom.
Gleder meg virkelig til bilde og rapport fra moetet med prinsen av Kualahvoristan..eller hva det var. Det er et must at dere avlegger full rapport med foto! hilsen far.