mandag 19. mars 2007

Svoemmer med haier og sover med kakkerlakker.

Se for dere to blonde jenter paa nattdykking i havet.
Er det naturlig aa tro at de mister foelget sitt og roter seg fullstending bort? - Ja.
Skjedde det? - Ja. Etter aa ha fullfoert Open Water kurset begynte vi paa Advanced kurs samme kveld. Vi dro ut ved solnedgang, fikk paa oss dykkerutstyret og ble utdelt en lommelykt hver og nedover bar det. Til vaart forsvar paa at vi rotet oss bort, er det ikke saa lett aa holde styr paa opp og ned, fram og tilbake og hvem som er hvem saa langt der nede i bekmoerket. Plutselig var de foran oss borte, og en lett panikk bredte seg mens vi lette etter de andre i ett minutt (som laererboka sier) foer vi maatte bite i det sure eplet og stige opp til overflaten. Saa der laa vi altsaa, tittende opp paa en nydelig, stjerneklar himmel, i paavente av at resten av gruppa skulle oppdage at vi mangla. Etter en stund kom de andre opp, og vi gikk ned igjen, litt mindre hoeye i hatten, og fikk et vellykket dykk, tross alt! (De foran oss ble kanskje litt lei av at vi pusta dem i nakken hele resten av dykket!)

Vi gjorde totalt 9 dykk, det ene bedre enn det andre. Oeya Koh Tao har noen av de beste dykkestedene i Asia. Korallrevene er frodige og fulle av fargerike fisker. Nede paa 30- meters dyp var vi saa heldige aa se en hai paa naert hold, ca 2 meter lang og 15 meter unna! Det skal nok sies at denne haien bare kommer til aa strekke seg og komme naermere for hver gang denne historien blir fortalt. Av andre minneverdige opplevelser saa kan vi nevne en gigantisk skilpadde, og en heftig slaasskamp mellom dykkerinstruktoeren vaar og to Trigger- fisker!!

Se for dere en Hollywood film, tekstet paa engelsk av Thaier. Er det naturlig aa tro at thaienes ekstremt daarlige engelsk klarer aa lage setninger som viker litt fra det opprinnelige?
-Ja. De dagene vi dykka, og ikke kunne konsumere alkohol, ble det rolige filmkvelder istedet. Selv de mest hardbarka actionfilmene kunne bli ganske saa humoristiske med tanke paa hvordan de var teksta. Vi trakk lett paa smilebaandene da det ble sagt paa filmen "I'm confused", og oversettelsen var "I'm prostituted". Eller vaar favoritt: "Remember, keep your ass open", istedetfor "Remember, keep you eyes open."

Se for dere to blonde jenter paa tur med en firhjuling og et lokalt thai-kart.
Er det naturlig aa tro at de havner paa totalt feil side av oeya i forhold til kart og plan? - Ja. Skjedde det? - Ja.
En dag vi var solbrente og lei strandlivet, leide vi oss en firhjuling og suste rundt paa oyea. Og da mener vi virkelig RUNDT paa oeya. Vi farta baade oest og vest, opp og ned og paa veier som ikke eksisterte. Ordet vei er vel kanskje ikke helt passende, humpete sti passer bedre inn. Dette saakalte kartet vi brukte kunne like gjerne vaert lagd av en treaarig analfabet, med vilkaaerlige stedsnavn slengt paa rundt omkring. Heldigvis fant vi riktig sti hjem foer natten senket seg, og de uttallige barene aapnet.

Se for dere to blonde jenter i den billigste bungalowen de kunne finne. Er det naturlig aa tro at denne bungalowen inneholdt x antall kakkerlakkfamilier? - Ja.
Vekket Helles broel halve nabolaget, og tilkalte internasjonale styrker i form av tyskere, canadiere,franskmenn og et par troette svensker? -Ja. Allerede den foerste kvelden/natta fikk vi utrydda et par familier, minst! Dagen etter kom det en troett og lei tysker med kakkerlakk spray til oss, han var nok litt lei av all denne skrikinga og bankinga paa natterstider. Litt smaaflaue takket vi pent, og brukte sprayen flittig.

Se for dere to blonde jenter som oever seg paa aa bli mestere i pinnespising. Er det naturlig aa tro at Helle knekker alle pinnene hun forsoeker seg med, og at all maten til Hedvig havner i fanget? - Ja. Skjedde det? - Hver gang! Men etter tre uker begynner vi aa bli flinke, vi slipper aa vaske klaerne vaare etter hvert maaltid. Og bedre skal det bli!

De indiske bartemennene er lagt helt paa hylla, og naa er fokuset rettet fullt mot det aa forstaa thai-engelsk. Thaiene er veldig soete og bestandig blide. Det er umulig aa ikke la seg sjarmere naar "yes" blir til "yeeeeeeeeeees", og "hello" blir til "heeeellooooooooooooo". Det virker som om alle vokaler skal uttales i minst 3 sekunder. Ord som "interesting" maa defor bli ekstremt lange og morsomme tenker vi.

Hedvig har forresten faatt seg en ny bestevenn. Han er lege og gaar under kallenavnet pillemannen. Hun har nemlig vaert saa heldig aa paadra seg de fleste sykdommer som har med oere- nese- hals systemet aa gjoere. Og da kan vi nevne tette oerer (vi er begge lei av ordet hae!), oeyekatarr, bronkitt og en maanedslang forkjoelelse. Tilsammen har hun vel faatt ca 20 forskjellige pillesorter med like mange forskjellige farger og former. (Til mamma: Vi har funnet din overmann!! ;) )

Som dere sikkert skjoenner har vi hatt tre nydelige og innholdsrike uker paa Koh Tao. Naa befinner vi oss i Bangkok, og skal nyte storbylivet et par dager. Vi har akkurat spist middag i Chinatown, en egen kinesisk bydel spekket av blinkende neonlys, kinesiske tegn og matboder med spennende mat (haifinner, gaasefoetter, ekle innvoller, rotter, hunder og alt man forventer aa finne i det kinesiske kjoekken). I skrivende stund begynner Hedvig akkurat aa komme til hektene igjen, etter ufrivillig aa ha spist en godt kamuflert chili.. Sitat Hedvig: "Faaaaaen, je trur je spiste en chiiiiiili...Det brenner!!! Vann!"

Sjekk ut de nye bildene, og gi oss gjerne en kommentar. Vi lurer paa om det er mulig aa overgaa Auduns innlevelse og skrivelyst!?

6 kommentarer:

tor sa...

Flott stemningsrapport!
Her har vaaren satt inn for fullt. Vi forventer 10 plussgrader innen utgangen av uka. Det er snart ikke noe hvitt dekke igjen paa Atlungstad, og vedlikeholdet skal snart startes. Vannstanden i Mjoesa stiger jevnt og det blir muligens litt flom hvis varmen setter inn i fjellet innen paasken.
Skal hilse spesiellt til Hedvig fra farfar, han ringte i gaar kveld og var sint paa kommunen som vil ha hele hans pensjon uavkortet til aa dekke hans opphold paa aldershjemmet. "Jeg flytter hjem i morra", var hans kommentar!
Klem til dere begge, fra pappaen til Hedvig

Mette, Maren og Ole sa...

Kjaere jenter. Naa hadde jeg egentlig skrevet masse til dere. Da jeg skulle publisere kommentaren var passordet totalt forsvunnet fra hjernen. Måtte registrere meg på nytt. Uten tanke på ALT det jeg hadde skrevet til dere, klikkete jeg på sign up..... buhuuu... alt forsvant. Jeg koser meg veldig nar jeg leser reiseskildringene deres. Svetten kommer nesten fram i panna bare a lese om Hedvigs chilli. Og den haien... hjelp!
Superflotte bilder. Vi ser på dem omigjen og omigjen.
I helgen var vi pa Aksjoen. Skulle overvaert Birken, men den ble avlyst pga dårlig vaer. Innehelg til Birgittes store fornoeyelse.
Kos dere videre.
To store knusekoser, en til hver fra Kloefta.

Astrid sa...

hei dette er en prøve

Astrid sa...

Yes, det er flere som har glemt passordet en stund..., men nå er jeg heldigvis på nett igjen. nå har Patrick og jeg sett på alle bildene, han er henrykt, men litt skeptisk.. Bildene fra dykkingen var fantastiske, helt utrolig at dere har vært på havets bunn, i hvertfall på 30 m.ellers er vi glade for at badet vårt er av en annen standard !! patrick ville heller vært møkkete til han kom hjem!!Hellige kuer er også et syn, det må da ta lang tid å pynte kua når a skal på vift ? ellers høres det ut som dere lever det gode liv helt ut.... Selv om det er vår her, og sykkelen forlengst er tatt ut av bua, står vi foran, først en helg, og deretter 9 dager med 1.70 med snø, og fullstendig vinter på Skei. Nærmer seg rekorden fra 2001 !! Misunnelig ?? Som du sikkert har skjønt, ble altså Birken avlyst, og Ola hadde noen tunge timer etter å ha forbredt seg i laaaang tid, forsaket både det ene og det andre, trent og trent. Kom t.o.m. hjem en ekstra helg fra Bergen for å gå på ski.Resultatet ble at han fikk kutt over øyet med spaden etter å ha måkt snø av taket. Vi lappet det sammen så godt vi kunne... Ellers hadde vi en fin 85 års feiring for mor, hun var kjempefornøyd. Hun liker livet når det svinger litt rundt seg, vet du! God tur videre til Kambodjsa, håper bussen ikke er så trang som den det var bilde av!!Klem til dere begge fra oss her. ( Håper øra har tålt dykkinga , Hedvig )

Audun sa...

Får jeg lov til å prøve å overgå meg selv? :)

Audun sa...

Kjoerer med buss og sover med sengetoey

Se for dere en usedvanlig sunn og kjekk gutt som skal ta buss til Oslo. Er det naturlig å tro at han kommer 1 minutt og 34 sekunder for sent slik at han mister bussen og må vente fire timer på neste buss? - Nei.

Dette var ikke en parodi på deres hittil beste - etter min mening - innlegg i bloggen deres. Iallefall det morsomste. :)

Haha!


Fra spøk til revolver:

Kjære Helle og Hedvig

Nå har jeg akkurat kommet hjem til Næroset etter en hektisk periode på skolen. Her er det snø og ellers er været fint. Mamma laget lørdagskylling til meg når jeg kom hjem også. Selv om det bare er fredag. Yess!

Det skuffer meg litt å se at jeg ikke har noe særlig konkurranse her på bloggen, selv om det heldigvis er enkelte trofaste kommentatorer :) Blir jo litt som å hoppe etter Wirkola når jeg må forsøke å overgå meg selv. Håper jeg kan slippe unna kun på ren og skjær mengde. Men når jeg tenker meg om skrev jeg jo helvetes langt forrige gang, så det kan bli litt kinkig det også. Usj...

Kan jo begynne litt med å fortelle litt hva jeg driver med om dagen, sånn ettersom dere alltid er så ivrige etter å fortelle om deres hverdag :P. Jeg prøver egentlig å få meg selv til å snakke mindre om "jobb" nå om dagen siden jeg ikke er så keen på å bli sånn enspora karrierekis med grell dress da... Er egentlig ikke så mye annet interessant som skjer dog, så jeg får vel skravle litt.

Årboken på skolen våres er så godt som ferdig nå. Med litt varierende innsats i klassen har det egentlig vært mer utfordrende enn nødvendig, men det føles godt å være i mål :) Ellers begynner det å bli endel muligheter som åpner seg for meg når det gjelder årene fremover. Blandt annet har et stort norsk reklamebyrå (Dinamo) spurt skoleledelsen på skolen min om de hadde noen unge talenter de som var interessert i trainee-stillinger hos dem. Jeg ble anbefalt :)

Jeg begynner også å bli skeptisk til å tjenestegjøre i garden. Har mer lyst til å søke som fotograf i forsvarets mediesenter. Er ikke helt sikker på hva jeg gjør med det enda...

Har også diskutert litt med læreren min om å få til et samarbeide med Stordalen og THiNK-bilene slik at vi kanskje kunne jobbet litt med en reklamekampanje for de. Kort sagt har ikke ting blitt noe mindre hektiske siden sist. :)


Nå tenkte jeg at jeg skulle fylle inn litt her med en liten sang fritt etter hukommelsen :)

Bæ, bæ lille lam

...har du noe ull?

Ja, ja kjære barn

...jeg har kroppen full!

Søndagsklær til Far

... og søndagsklær til mor


...


... og to par strømper. Til bitte litte bror!Takktakk ;)


I tilfelle dere har glemt det så er det iallefall påske her hjemme nå. Vet ikke hvordan det er med påskeegg i Kambodsja, men dere kan får en påskeklem av meg iallefall :) Som jeg sa tidligere idag er det helt fantastisk strålende vær her om dagen! Utrolig deilig med den vårfølelsen man får når alt bare smelter og renner overalt... Heia global oppvarming :P

Sengen min har rutete sengetøy idag.

Tidligere idag var jeg i Oslo. Der møtte jeg en veninne av ei i klassen. Hun hadde akkurat kommet hjem fra Irland. Etter at jeg hadde håndhilst på henne og glemt navnet hennes igjen på under 3 minutter gikk vi for å kjøpe is. Jeg valgte å kjøpe det som tidligere het Kræsj Pink, men som nå er omdøpt til Bubbla Bestis. Etter ytterlige 3 minutter greide jeg å miste nevnte is på bakken. Da ble jeg lei meg.

Etter det vandret vi litt rundt i Oslo. Jeg kjøpte et =OSLO-magasin av en hjemløs mann. Magasinet koster egentlig 40 kroner, men jeg gav han litt mer i tilfelle han hadde lyst på is han også. Etter at jeg hadde kjøpt bladet spurte jeg om jeg fikk lov til å ta bilde av han. Det fikk jeg. Nå har jeg et portrett av en hjemløs på kameraet mitt :)

På toget hjem fra oslo satt jeg vedsiden av to besteforeldre med barnebarn. De spilte kort og var glade, så da ble jeg glad jeg også. Bare sånn for ikke å skille meg ut.


0 <-- påskeeggLeser dere seriøst alt det jeg skriver her? Dere burde brukte tiden bedre nå som dere er i Kambodsja og greier :P

Som jeg også sa til dere tidligere idag. Nærmere bestemt idet jeg passerte Moss. Er utrolig misunnelige på dykkersertifikatene deres! Ser så utrolig morsomt ut å dykke. Om jeg hadde hatt en liste over ting jeg burde gjøre akkurat nå så ville dykking stått på andreplass. Rett under punktet om å skrive dette innlegget.


Jeg håper dere har begynt å planlegge transport av husbåten dere lovte å ta med til meg? Kan jo bli litt tricky å få den med som håndbagasje mener jeg... Ikke for å være uhøflig eller noe asså, jeg har bare så utrolig lyst på en sånn husbåt :P


Kommer desverre ikke på noen gode fyllahistorier å fortelle akkurat nå. Litt rart ettersom livet på folkehøgskole har blitt utrolig intenst nå. Drikker omtrent minimum 2 ganger i uka. Samtidig er det først nå jeg føler at jeg begynner å få virkelige venner på skolen. Blir litt lei meg når jeg tenker på at det kun er noen få uker igjen. Jeg kommer til å grine som en unge når siste dagen endelig er der, og jeg kommer ikke til å være flau over det engang :P

For alt som forsvinner her i livet kommer det alltid noe annet inn som erstatning. Det sa min mor :P

Det er jo iallefall sånn at dere kommer hjem sånn omtrent akkurat når jeg er ferdig på skole, så jeg tenkte egentlig bare at dere blir nødt til å henge masse med meg i den perioden der sånn at jeg ikke blir ensom :P Bra tajming.

Jeg gleder meg iallefall kjempemye til dere kommer tilbake. Savner dere veldig mye. Spesielt synd at Hedvig ikke kan være med på hyttetur igjen, men vi får ta det igjen i sommer :) Jeg vil forresten se bilde av den solbrente Helle. Er det så solbrent at man ikke kan klemme?

Håper ikke det :)


Kyss klapp og klem fra Audun ^^

(...som forøvrig akkurat har satt ny rekord i meningsløst blogginnlegg)