lørdag 13. januar 2007

Helvete, Bollywood og Paradis

Disse tre ordene kan brukes for aa beskrive hvordan vi har hatt det siden vi kom. For aa ta den raske versjonen, saa kom vi til flyplassen i Mumbai sent torsdag natt etter en lang reise. Uten aa vite verken hva myntenheten var, hvor vi skulle (og nesten hvor vi var), plukket vi ut et vilkaaerlig hotell i en vilkaaerlig bydel i Mumbai. Vi fant oss en neddopet taxisjaafoer som ikke snakket engelsk, og ikke visste hvor hotellet laa, til aa kjoere oss dit. Etter ca en og en halv time kom vi fram, og det som ventet oss der var et av de verste stroekene i bydelen Colaba. Prostituerte, fylliker og uteliggere laa stroedd, og hotellet vaares stinka saa gammel urin som du bare kan tenke deg.. Og det var forresten fullt. Men da det sto paa det verste, smilte lykken oss bi, og det dukket opp en hyggelig italiener. Han gav oss hotellrommet sitt, siden han skulle sjekke ut senere paa natta, og vi fikk sove der. Dagen etter vaaknet vi halv fire om ettermiddagen, og var litt utrolige for hva som ventet oss utenfor!!

Vi kom oss over doerstokkmila, fikk i oss litt mat, og hadde 4 bra dager i Mumbai, spekket av severdigheter og opplevelser paa godt og vondt.

Vi kan jo nevne en, nemlig da vi stilte som statister i en ekte Bollywoodfilm!! Vi ble headhunta paa gata, og ble fraktet tidlig om morgenen til settet. Filmen heter Partner, saa stikk inn paa limewire og last den ned;) Visstnok var det fullt av Bollywoodstjerner paa nivaa med Brad Pitt, George Clooney osv osv (disse var naturlig nok helt ukjente for oss) Dagen utartet seg med at Helle laa innpaa et artistrom og spydde litt, men kom seg ut paa settet etterhvert, mens Hedvig sto flittig og smilte bak kameraet dagen lang.

Per dags dato (noe vi har mista helt oversikten over) sitter vi i paradis. Og her har vi tenkt til aa sitte en stund ogsaa. Vi kom oss nemlig ned til Goa, litt lenger soer for Mumbai. Det gaar egentlig ikke ann aa beskrive hvor herlig det er her, men proev aa se for dere et idyllisk postkort med hvit strand, klart vann, frodige palmer, og en mild varm bris (ja, det er naa dere kan spy paa oss)!
Dagene gaar med til frokost med frisk frukt og juice servert rett paa stranda, etterfulgt av et par timer i sola, mer drikke og mat, sol,bading og alt du kan droemme om.

Med andre ord, vi har det ikke saa verst!! ;) Haaper dere koser dere hjemme, og at ikke snoeslapsen setter seg fast i skoa paa vei inn doera :)

Kos og klem fra Hedvig og Helle

20 kommentarer:

Unknown sa...

Hei Helle og Hedvig!
Takk for interessant melding; opplevelsene er allsidige, ser vi!
Vi kom hjem i går kveld etter tre fantastiske uker i Chile, også med mange ulike opplevelser, om enn ikke så ekstreme som de dere beskriver!
Det aller beste var jo å se Camilo igjen, og å bli kjent med og være sammen med den hyggelige familien hans!
Det er deilig å ha helga på seg før hverdagen setter inn på mandag, med jobbing og f.eks. div. AFS-aktiviter!
Vi har levd godt, så mindre kaloriinntak og mere ditto forbruk skal til nå!
Mange hilsener fra Tone

Stina og Øystein sa...

Hei jentene mine :)
Godt å høre at dere lever :)
Horestøk og paradis er jo kontrastfylt.. hehe.. veldig gøy med bollywood film da:)
Gleder meg til neste reise brev :)
Glad i dere :)
Klem fra meg

Dilani sa...

hei jenter!
koselig å høre fra dere, turen deres høres helt fantastisk spennende ut..hehe..noen horesrøk og spying må man vel regne med når man vandrer rundt i asia:)men dere får være forsiktige..jada, er litt hønemor.. :)
drit kult at dere er med i en bollywood film, den filmen skal jeg faen meg se! :)

dere får kose dere kjempe mye..

*smask Dilani

Ella sa...

heldige dere! høres ut som dere har det kjempe bra. skal prøve å laste ned filmen. den er vel ikke kjempe lang? sånn at jeg må sitte et par timer for å se dere i 2 sek?

i hvertfall så sitter jeg hjemme på en lørdagskveld med en stoor forkjølelse.

kos dere videre :) klem fra ella

Unknown sa...

Fint aa hore at det er flere enn meg som nyter sol istedetfor snoslaps.
Skal riktignok sies at deres reise virker hakket mer kontrastfyllt.

Pass dere for farlige taxi-menn,lykke til :)

Unknown sa...

Hei og hopp!

Høres ut som dere reiser på absoult beste måte. Først opplever det som ikker er helt schpaa, for så å leve sus og dus, som da virkelig kan verdsettes.. ;)
Her i Bergen skjer det store ting også, kan nå meddele at vi nærmer oss 80 dager sammenhengene med regn. Annenhver dag er det springflo, så mesteparten av souvenierbutikken på bryggen står halveis under vann. Regner det ikke, så blåser det med en slik styrke at trampoliner og søpplekasser flyr rundt i nabolaget. Nå er det heldigvis meldt at en orkan er på vei, så da blir det vel litt skikkelig vær snart.. :P

Lev vel, lev nå og bli litt solbrent for meg også...

Brodern..

Synvis sa...

Hei begge to,
Fint å høre at dere har det bra. Husk håndhygienen, styr unna isbiter og drikk vann fra flasker som er forseglet. Da går mye bra.
Lurt å høre hva andre som reiser, har av erfaringer. da slipper dere unna endel litt mer ugreie ting.
Alt bra her. Utdanningsmessen gikk bra. Hilsen Synvis

tor sa...

Hei på dere!
Flott måte å holde alle oppdatert.
Jeg kom hjem i natt fra Portugal, og er veldig glad for å være hjemme igjen. Borte bra, men hjemme best!
Klem fra far, Mette, Birgitte, Ole og Maren.

Mette, Maren og Ole sa...

Hei på dere i Asia.
Det høres helt utrolig ut det dere beskriver. Vi skal se om vi finner den filmen der dere debuterer som filmstjerner. Morsomt!
Jeg kunne nå godt tenke meg å komme med mange formaninger og råd om hva dere må gjøre og ikke gjøre. Men det blir jo bare tull. Hva vet vel jeg om India, kriminalitet og bakterienivå? Litt urolig er jeg nå likevel. Veldig morsomt å kunne få følge dere på turen. Ser allerede fram til neste kapitel av "Helvete, Bollywood og Paradis".
Her i gamlelandet er alt ved det vante. Jobb, skole, lekser, trening, kamper og litt god mat og vin i helgene.
Mange "knusekoser" fra oss på Kløfta.

Maren sa...

Hei. Det høres ut som om dere har det kult:) Gleder meg til å følge dere videre på turen.
Klem fra Maren :)

onkel Ola sa...

God kveld Hedvig
Akkurat som det skal være dette,sånn er India.
Vær nøye med å bruke lange bukser og skjorte med lange erme om kvelden og spesielt myggnetting rundt senga for i Goa er der for tiden epidemisk malaria. Der trygt igjen for dette når dere kommer til Bangalore
onkel Ola

Jon Mikkel sa...

Hei hei :)

det hørtes jo dritkult ut;) Bollywood er ikke til å glimse av! Plutselig er dere stjerner vettu!! Finn Id'n til han taxisjåførn så skal jeg gi'n en tæva!!

Håper dere nyter dagene..
MEN SNØ > Palmesus, sol og bad! hehe..

Hilser fra alle på jobben Helle :)

Klem Jon Mikkel

Unknown sa...

Hallo! :D

Så kult at dere har fikset blogg, det skal bli gøy å lese litt om alt dere opplever :) Litt misunnelig også :P

Hørtes jo ut som dere har funnet dere et fint reisemål også. Neddopede taxisjåfører og horestrøk er litt av sjarmen vet dere ;) Bollywood er jo heller ikke så verst, men jeg lurer på en ting... Hvor bor bollywoodstjernene egentlig? Er det sånn Bowerly Hills eller noe? :P

Sånn i tilfelle dere lurer så lever jeg fortsatt livet for alt det er verdt på folkehøgskole. Og jeg elsker det :) Reiser snart på skoletur til Praha også :)

Ekstra hard klem til Helle og klyp på armen til Hedvig ;P Ha en fortsatt fin tur og ta vare på hverandre :)

Hilsen Audun

Astrid sa...

Hei jenter!
Så spennende, jeg er bare bittelitte grann bekymret.... Det var god råd fra Synnvis... Vi har fått snø, frister det?
Har dere glemt å bruke solfaktor 30??
Kos dere videre, følger spent med videre. Klem fra mamma Astrid

Anne Kath sa...

Hei jenter!
Goa må være det perfekte sted å være i januar. Her er julmed hygge og feriedager feiet på dør, og det er arbeidsdager og januar-vær så langt øyet rekker.
Her er det suvær i mange deler av landet med konsekvenser for tog og bil-trafikk, oljetanker i fjæresteinene på Vestlandet, rykter om at Saddam Husseins bror er hengt, LO og Gerd Liv Valla i hardt vær pga en mildt sagt uheldig håndtering av intern arbeidsmiljø-sak, endring av faste sendtider i TV og radio pga sportssendinger i helgene og mulig jernbanebru over Tangenvika. Samt masse trailerulykker på rv 3 og 12 dager til Astrid er 50. Ser dere hva dere går glipp av?
Gi beskjed når dere er tom for lesestoff og god tur videre med nysgjerrigheten som reisefølge.
Anne Kath

Christine sa...

Hei=)
Så godt å høre fra dere! Høres ut som dere har det flott, tross i det lille negative :P
Her i Brumundala skjer det svært så lite for å si det sånn :P
Håper å høre fra dere igjen snart! Kos dere masse masse :D

*Klemmer* Christine!

Agnethe sa...

Hej flickor!
Så godt å høre at dere har det bra! :) Her heme i nord går ting i det vante med skole og klaging på været...men nå har vi endelig fått snø, og jeg koser meg like mye med kakao i snøen som dere gjør med fersk frukt på stranda! (tror jeg ;P)

Gleder meg til å høre videre om eventyret deres! Skitt fiske, brekk ett bein og alt det der:) Viktigst av alt: KOS DERE! :)

klem fra Agnethe

Petter sa...

Hallo Hedvig og Helle.
Bra jeg fikk denne av Faren til Hedvig.
Så nå må Helle sørge for at Hedvig ikke blir Bollywood stjerne, fordi hun må jobbe på golfbana i sommer.
Jeg også hadde en flott tur i Portugal, men den kan vel ikke sammenlignes med den turen dere har. Jeg har vært på bana å sett på skadene etter stormen inatt. Ca 40 -50 trær som har blåst ned. Men dere to får bare nyte slaraffen livet i Asia og vær litt forsiktige da.
Mange hilsner fra Petter

Renate Bjerkeli sa...

hei jenter! :)

så utrolig fint at vi kan følge dere litt på reisen! Vi vil jo drømme oss litt bort vi også :)
Høres ut som dere har hatt det fint hittil. Fortsett og kose dere og lev livet! Men vær litt forsiktige da ;)

God tur videre!
KLemmer fra Renate :)

Lasse sa...

Hei jenter.
Takk for spennende hilsen fra "helvete". Håper dere nå har fått "chilled up" og er klar for nye eventyr. Her hjemme har vinteren festet grep med snø, -endelig! Ønsker dere hell og lykke videre, og ser nå frem til nytt livstegn fra dere. Lasse